středa 25. září 2019

Září 30-říjen4

Změna v úterý bruslení. Omlouvám se za pozdní informaci.
Září 30-říjen4
V písance začínáme procvičovat písmena.
V tabulce žáci sestaví slovo z písmen, slovo začíná procvičovaným písmenem. Doplní tabulku velkými písmeny.
Velké tvary písmen slouží k obtahování a připomenutí doporučovaných tahů. Žáci si k písmenům mohou doplnit šipky naznačující doporučené tahy.
Řádky s písmeny – První a poslední(v nevázané písance) písmena na řádku slouží k obtahování. Píšeme celý řádek.
Řádky se slovy - Předepsaná slova jsou určena k obtahování. Nejdříve si přečtou slovo, které budou psát a na okraj před řádek označí velkým písmenem, co to je (nadřazené slovo). Z - zvíře, R - rostlina, N - hudební nástroj, P - povolání, J - jméno, M - město, Ř -řeka, H - hory, S -stát. Procvičení na str.3. Potom píší. Pozor, některá slova se nedají přiřadit k žádnému z těchto nadřazených slov.
Slovo obtáhneme a jednou napíšeme.
Vázaná písanka:
Předposlední linka na stránce slouží k seznámení s tvarem nevázaného písmen. Žáci si tomto řádku zkouší velké nevázané písmeno (tiskací) pro popisování bodů v geometrii.
Na některých stránkách se nacházejí i nevázaná slova.
Nevázaná písanka:
Předposlední linka na stránce slouží k seznámení s tvarem vázaného písmena. Žáci ho přepisují nevázaně a hledají podobnosti, aby ho při čtení dokázali poznat. Na některých stránkách se nacházejí i vázaná slova, přepisujeme je nevázaně.

Pondělí –
7.55 odcházíme ze školy do knihovny  - Plavba za pokladem kapitána Černovouse - motivační hra nakladatelství Thovt  45 Kč do pátku 27.9. (s sebou přezůvky)
Aj – Song The Alfabeth uč str. 4-5 - CD 2 Učíme se zazpívat samostatně první sloku.
Song Can you snap? Učebnice(barevná) str.9 – CD4 - s nahrávkou zpívat s doprovodnými pohyby
Úterý
1.10., 8. 10., 15. 10. úterky 9 - 10 hodin bruslení v Černošicích
Peníze budu vybírat až po bruslení, cenu budu rozpočítávat na každou hodinu zvlášť podle počtu zúčastněných dětí.
Budeme se scházet na nádraží v 7.40 (vlak 7.56), návrat v 10.52 (vlak z Černošic 10.41). S sebou: vhodné oblečení, silné rukavice – ne pletené, brusle, přilba, svačina, pití, zpáteční jízdenka na vlak do Černošic. Po návratu z bruslení, půjdeme ještě na chvíli do školy. Konec vyučování jako obvykle v 11.35.
Brusle je možné na místě zapůjčit za 50 Kč. Přilbu můžete použít lyžařskou nebo cyklistickou a i tu lze na místě půjčit za 20Kč. Pokud má kdokoliv z Vás čas a chuť, je jeho účast na bruslení vítána (i nebruslící doprovod - pomoc se zavazováním bruslí).
Potřebuji do pondělí 30. 9. do 7.55 vědět, kdo bude potřebovat půjčit brusle či přilbu.
Středa
ČjDílna čtení – vlastní kniha
Dú: Každý den asi 10 min číst a čtení zapsat. Vyberte knihu, kterou budou děti pravidelně číst a nosit do školy každé úterý, pokud možno i ostatní dny. List vyplňují děti, rodiče se jen podepíší. Pokud se některý den ke čtení nedostanou, napíší krátce důvod (únava, nemoc, kroužek,..).  Ke čtení doporučuji knihy pro začínající čtenáře s větším typem písma. Zápisy budeme kontrolovat a nalepovat do sešitu každé úterý během Dílny čtení, kdy budeme z knihy číst i ve škole. Pokud děti knihu dočtou, vyzvednou si a vyplní vizitku ke knize. Knihu mohou představit ve třídě. Knihy budeme představovat v úterý. Dílna čtení začíná toto úterý.
Místo VV bude Pč – navlékání stovkového počítadla
Čtvrtek –
ČJ – sešit kontrola a opravy (do pondělí)
Písanka – kontrola a opravy (do středy)
Aj – Song The Alfabeth uč str. 4-5 - CD 2 Učíme se zazpívat samostatně první sloku.
Song Can you snap? Učebnice(barevná) str.9 – CD4 - s nahrávkou zpívat s doprovodnými pohyby
Pátek
M – časovka kontrola a opravy (do pondělí)
9.55 (3. a 4.a hodina)Honba za pokladem Černého piráta - Dobrodružná matematika Besedárium (Program navrhuji zaplatit z třídního fondu 3000Kč/třída.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle