čtvrtek 19. září 2019

Září 23-27


Všechny děti mají v ŽK nalepené hodnocení čtení. Kdo ještě nemá zafixované d b, dostal obrázky. Obrázky vyvěste na vhodné místo, aby se na ně dítě, co nejčastěji dívalo. Pokud obrázky nedorazily nebo si myslíte, že by vašemu dítěti také pomohly, dejte mi vědět.
V pátek 20. 9. si děti přinesou sešit na prvouku. Přečtěte si, co napsaly o své rodině, co je na nich krásného, co dělají s radostí a komu, a jak chtějí udělat radost. Podívejte se, jak jim jde práce s penězi.
Ve čtvrtek 19. 9. a v pátek 20. 9. si děti nesou domů testíky z Čj, podívejte se, jak se jim dařilo. Pomozte jim opravit svou adresu.
V sešitě na Český jazyk se učíme dělat opravy. Chybná slova podtrhnu a opravím, děti mají za úkol slovo správně napsat. Zatím opravovaná slova dětem předepisuji, mají je obtáhnout. Postupně budou dělat opravy sami.
Pondělí –
Aj - Story Iťs Otto! Učebnice(barevná) str. 8 -  CD18 – s nahrávkou zkoušet ukazovat obrázky
Úterý - 
Tv – podle počasí na školní zahradě nebo vylepšená orientační hra v budově školy
Čj - Dílna čtení – vlastní kniha
Dú: Každý den asi 10 min číst a čtení zapsat. Vyberte knihu, kterou budou děti pravidelně číst a nosit do školy každé úterý, pokud možno i ostatní dny. List vyplňují děti, rodiče se jen podepíší. Pokud se některý den ke čtení nedostanou, napíší krátce důvod (únava, nemoc, kroužek,..).  Ke čtení doporučuji knihy pro začínající čtenáře s větším typem písma. Zápisy budeme kontrolovat a nalepovat do sešitu každé úterý během Dílny čtení, kdy budeme z knihy číst i ve škole. Pokud děti knihu dočtou, vyzvednou si a vyplní vizitku ke knize. Knihu mohou představit ve třídě. Knihy budeme představovat v úterý.
Středa
Čj – diktát uč str.30/4
Aj - Song Can you snap? Učebnice(barevná) str.9 – CD4 - s nahrávkou zkoušet ukazovat obrázky a zpívat
Čtvrtek –
ČJ – sešit kontrola a opravy (do pondělí)
Pátek
M – časovka kontrola a opravy (do pondělí)
Písanka – kontrola a opravy (do středy)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle