pátek 10. ledna 2020

Prosinec 13-17


Školní Ježíšek přinesl dětem hru Ypsylonie (dar od paní Neubertové), která může dětem pomoci s nenásilným zapamatováním vyjmenovaných slov.  Aby si ji děti řádně užily, mohou si ji půjčit domů na odpoledne nebo na víkend nebo do družiny. Ve třídě je tabulka na zapsání.
Pracovní sešit na Čj – Některé děti zde mají řadu nedodělaných oprav. V podělí píšeme test z Čj, mohlo by jim to chybět.
Sešit Zima si děti nesou domů. Kdo nebyl na vycházce nebo nedodělal úkoly, má je dokončit. Děti mají za úkol hádat, komu patří stopy v sešitě. V pondělí dostanou řešení. A mají doplnit podle textu, který dostaly, co dělají živočichové v zimě. Kdo chyběl, pracuje na dodělání.
V pondělí začneme Člověka.

Prosinec 13-17
Pondělí –
Aj – Budeme hrát hru v učebnici na str. 26. Dětem pomůže, když si ji s nimi zahrajete.
Úterý - 
Tv – Sokolovna - Sraz u Sokolovny v 7.45-7.50 nebo do 7.30 v družině.
Písanka 2 – str. 8-9 Ii
Středa
ČJ – Dú na pondělí 20. 1. Učebnice str. 75/5 vybrat 8 slov, napsat do domácího sešitu a dopsat protikladná slova.
Čj - Dílna čtení – vlastní kniha
Dú: Každý den asi 10 min číst a čtení zapsat. Vyberte knihu, kterou budou děti pravidelně číst a nosit do školy každé úterý, pokud možno i ostatní dny. List vyplňují děti, rodiče se jen podepíší. Pokud se některý den ke čtení nedostanou, napíší krátce důvod (únava, nemoc, kroužek,..).  Ke čtení doporučuji knihy pro začínající čtenáře s větším typem písma. Zápisy budeme kontrolovat a nalepovat do sešitu každé úterý během Dílny čtení, kdy budeme z knihy číst i ve škole. Pokud děti knihu dočtou, vyzvednou si a vyplní vizitku ke knize. Knihu mohou představit ve třídě.
– výroba pomůcky na Čj
Čtvrtek –
ČJ – sešit kontrola a opravy (do pondělí)
Aj – Můžete: Song Helping Mum uč str. 22-23 - CD 7, I don‘t like coffee uč str. 25 CD 8 (říkanka), hrát hru v uč str. 26
Pátek
M – časovka kontrola a opravy (do pondělí)
Písanka2 – str.10-11 Uu, kontrola a opravy v Písance2 (do úterý)
Vv – šaty pro krychli

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle