čtvrtek 3. října 2019

Říjen7-11



Vyučování začíná v 7.55. Řada dětí přichází v 7.52. Děti se pak nestihnou v klidu připravit na vyučování, což naruší celou první hodinu i dětem, které přišly včas. Je potřeba, aby děti přišly nejdéle v 7.45. Dnes to bylo lepší, ale včera přišlo velké množství dětí na poslední chvíli, zřejmě to ovlivnilo výkon dětí při opisování. Děti udělaly řadu chyb, i když větší část opisování byla předepsaná na tabuli a opakovaně jsem připomínala správné opsání i nebo y, velké písmeno na začátku věty a tečku za větou. Děti, kterým se opisování nepovedlo, dostaly procvičovací domácí úkol. Je zapsaný přímo v sešitě a měly si vzít domů učebnici Čj. Příští týden je skupinová práce a do sešitu psát nebudeme. Budeme ho potřebovat až ve čtvrtek 17.10. Učebnici potřebujeme každý den.
Tento týden jsme nepsali do písanky.
Řada dětí začíná používat nevázané písmo zvláště v sešitě na Aj. Pokud děti chtějí, mohou psát nevázaně, ale musí používat malá písmena. Je možné i písma střídat, ale každý text musí být jedním písmem. Je možné opatřit i nevázané písanky. Prosím, domluvte se s dětmi.
Zítra si děti přinesou pracovní sešity na Aj, řada z nich tam má opravu, která se týká písma.

Říjen7-11
Tematická skupinová práce k tématu Podzim a živočichové bude probíhat každou první hodinu mimo úterý (bruslení). Potřeby: Prosím, zkontrolujte, zda mají děti nůžky, lepidlo a sešit na PRV. Pokud máte chuť a čas, přijít se podívat a pomáhat, jste velmi vítáni.
Prvouka – čteme a píšeme o podzimu (Alfabox metoda kritického myšlení)
Čtení – čteme o živočichovi s tužkou v ruce (INZERT metoda kritického myšlení)
Psaní – popis vybraného zvířete (Kostka metoda kritického myšlení)
Výtvarná výchova – malujeme barvy podzimu
Matematika – skládáme čtverec 10x10 krychlí a počítáme je, hrajeme si se zvířátky dědy Lesoně
Pondělí –
Aj – Song The Alfabeth uč str. 4-5 - CD 2 Učíme se zazpívat samostatně první sloku.
Story Lenny Lion str.12 –CD19 – poslouchat a sledovat text v učebnici
Úterý
9 - 10 hodin bruslení v Černošicích
Peníze budu vybírat až po bruslení, cenu budu rozpočítávat na každou hodinu zvlášť podle počtu zúčastněných dětí.
Sraz na nádraží v 7.40 (vlak 7.56), návrat v 10.52 (vlak z Černošic 10.41). S sebou: vhodné oblečení, silné rukavice – ne pletené, brusle, přilba, svačina, pití, zpáteční jízdenka na vlak do Černošic. Po návratu z bruslení, půjdeme ještě na chvíli do školy. Konec vyučování jako obvykle v 11.35.
Brusle je možné na místě zapůjčit za 50 Kč. Přilbu můžete použít lyžařskou nebo cyklistickou a i tu lze na místě půjčit za 20Kč. Pokud má kdokoliv z Vás čas a chuť, je jeho účast na bruslení vítána (i nebruslící doprovod - pomoc se zavazováním bruslí).
Potřebuji do pondělí 7. 10. do 7.55 vědět, kdo bude potřebovat půjčit brusle či přilbu.
Středa
ČjDílna čtení – vlastní kniha
Dú: Každý den asi 10 min číst a čtení zapsat. Vyberte knihu, kterou budou děti pravidelně číst a nosit do školy každé úterý, pokud možno i ostatní dny. List vyplňují děti, rodiče se jen podepíší. Pokud se některý den ke čtení nedostanou, napíší krátce důvod (únava, nemoc, kroužek,..).  Ke čtení doporučuji knihy pro začínající čtenáře s větším typem písma. Zápisy budeme kontrolovat a nalepovat do sešitu každé úterý během Dílny čtení, kdy budeme z knihy číst i ve škole. Pokud děti knihu dočtou, vyzvednou si a vyplní vizitku ke knize. Knihu mohou představit ve třídě. Knihy budeme představovat v úterý. Dílna čtení začíná toto úterý.
Čtvrtek –
ČJ
Aj – Song The Alfabeth uč str. 4-5 - CD 2 Učíme se zazpívat samostatně první sloku.
Pátek
M – časovka kontrola a opravy (do pondělí)
Písanka – kontrola a opravy (do středy)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle