pátek 26. dubna 2019

Den Země



Úsporné plachování na ZŠ Řevnice
Naším úkolem bylo vytvořit a nalepit plakát A4 – A3 (informační tabulku) do každé místnosti toalet, ve kterém bude vysvětlen způsob úsporného splachování (5/10l), smysl úsporného splachování. A vytvořit návrh na nálepku, která bude umístěna u každého splachovadla na každé nádržce WC, podle které bude uživatel vědět, zda použil na splachování 5 nebo 10l.
Měli jsme na starosti Přední a Zadní pavilon. V Předním pavilonu je na dívčím a učitelském WC možnost úsporného splachování, na chlapeckém WC jsou dva pisoáry a toaleta bez možnosti úsporného splachování. V Zadním pavilonu jsou na dívčích WC tři toalety bez možnosti úsporného splachování, na chlapeckých WC jsou dva pisoáry a toaleta bez možnosti úsporného splachování.
Vytvořili jsme do každého WC plakát, jak úsporně splachovat. V Zadním pavilonu na jedné dívčí toaletě děláme pokus. Do nádržky jsme vložili dvě litrové láhve naplněné vodou, tím jsme zmenšili množství vody na splachování. Nyní zkoušíme, zda to bude stačit i na spláchnutí velké potřeby. Pokud ano, plánujeme vložit lahve i do ostatních nádržek.














Cedulka na pokusný záchod









Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle