čtvrtek 28. února 2019

Živočichové


Živočichové 4. 3. - 29. 3.  2019
ČJ – Čtení textů malými tiskacími písmeny, čtení textů o zvířatech, psaní  psacích písmem
M – Počítání ve druhé desítce, orientace v čase, sčítání tří čísel, sčítací trojúhelníky, krokování, hadi, neposedové.
PRV –Živočichové třídění, společné znaky tříd, části těla živočichů, hospodářská zvířata
VV – kresba motýla
PČ – výzdoba oken – motýlci, květiny
HV – Včelka, Motýl
6.3. - Pokud máte, dejte dětem nějakou encyklopedii o zvířatech. Dají se použít i knihy z obchodů, kam se sbíraly nálepky s obrázky živočichů. Necháme si ji ve škole do konce skupinové práce 15.3.
8.3. – 15.3. Tematická skupinová práce.
7. 3., 14. 3., 21. 3., 28. 3.  čtvrtky 9 - 10 hodin bruslení v Černošicích (asi 45 Kč) Peníze budu vybírat až po bruslení, cenu budu rozpočítávat na každou hodinu zvlášť podle počtu zúčastněných dětí.
Budeme se scházet na nádraží v 7.40 (vlak 7.56), návrat v 10.52 (vlak z Černošic 10.41). S sebou: vhodné oblečení, silné rukavice – ne pletené, brusle, přilba, svačina, pití, zpáteční jízdenka na vlak do Černošic. Po návratu z bruslení, půjdeme ještě na chvíli do školy. Konec vyučování jako obvykle v 11.35.
Brusle je možné na místě zapůjčit za 50 Kč. Přilbu můžete použít lyžařskou nebo cyklistickou a i tu lze na místě půjčit. Pokud má kdokoliv z Vás čas a chuť, je jeho účast na bruslení vítána (i nebruslící doprovod - pomoc se zavazováním bruslí).

Tématický Dú:
Vybrané hospodářské zvíře …. (Vybereme 4. 3. ve škole)
Nakresli nebo nalep jeho obrázek, popiš části jeho těla. Napiš, do které skupiny patří, kde žije a čím se živí. Napiš o něm Životabáseň. (pracovní list)
Úkol si připraví a ukáží v úterý 26. 3. nebo ve čtvrtek 28.3.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do Malé Chuchle